Team

TEAM


Zoekt u een logopedist in Kortrijk? Doe dan een beroep op onze ervaring op verschillende domeinen binnen de logopedie.

We stellen onszelf even voor!

BILITIS MAHIEU


Master in de Logopedie


Mijn naam is Bilitis Mahieu. In 2013 studeerde ik af als ‘bachelor in de logopedie’ aan de Arteveldehogeschool te Gent. Omdat ik mijn wetenschappelijke kennis nog wou uitbreiden alvorens ik het werkveld zou aanvatten, startte ik daarna de opleiding ‘master in de logopedische en audiologische wetenschappen’ aan de UGent.


In 2015 studeerde ik af en niet veel later begon ik te werken bij Mieke Lamote. Ik sta in voor de behandeling van kinderen met taal-, leer- en articulatieproblemen/stoornissen. Daarnaast behandel ik ook volwassenen met voornamelijk progressieve ziektebeelden, stem- en spraakstoornissen. De combinatie van zowel volwassenen en kinderen maakt het voor mij boeiend. Zo houd ik mijn kennis op allerlei logopedische domeinen op peil.


Verder ben ik aangesloten bij de erkende beroepsvereniging voor Logopedisten in Vlaanderen (VVL).


MIEKE LAMOTE


Licentiaat Logopedie


Na 4 jaar studeren aan de Universiteit Gent, mocht ik me in juli 2005 Licentiaat in de Logopedische en Audiologische wetenschappen noemen. Al van bij de start ben ik werkzaam als zelfstandig logopediste. Mijn eerste werkervaring deed ik op in een groepspraktijk in Oostende; daarna werkte ik nog in Lendelede en in Bavikhove.Ondertussen startte ik in 2007 startte ook mijn eigen praktijk op in hartje Kortrijk. In de praktijk sta ik in voor het intakegesprek en onderzoek. Daarnaast geef ik ook zelf therapie aan kinderen en volwassenen. De afwisseling tussen beide doelgroepen geeft me een grote voldoening.

 

Door de jaren heen specialiseerde ik me in OMFT (afwijkende mondgewoonten), neurogene stoornissen (o.a. bij de ziekte van Parkinson), mimetherapie (na facialis parese) en stemtherapie. Ook voor de behandeling van andere logopedische stoornissen kun je bij mij terecht.Ik vind het belangrijk om me regelmatig bij te scholen en met collega's te overleggen. Zo blijf ik op de hoogte van nieuwe inzichten en behandelmethodes.Verder ben ik actief lid van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten.

CHLOE D'HEEDENE


Master in de Logopedie


Net afgestudeerd en klaar voor een nieuw avontuur, start ik enthousiast in het team van logopedie Kortrijk. Mijn naam is Chloé D’heedene en na 5 jaar studeren aan de Universiteit Gent keer ik als ‘master in de logopedische en audiologische wetenschappen’ terug naar mijn geboortestad, Kortrijk. 

 

Ik behandel zowel kinderen met taal-, leer- en articulatiestoornissen als volwassenen met slikproblemen en neurogene spraak-en taalstoornissen. 

Daarnaast ben ik van plan om mij verder te specialiseren in de logopedische domeinen die mij het meest interesseren.

 

Ik ben eveneens aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten (VVL).