Team

TEAM


Zoekt u een logopedist in Kortrijk? Doe dan een beroep op onze ervaring op verschillende domeinen binnen de logopedie.

We stellen onszelf even voor!

LISA CATTEUW


Bachelor Logopedie


In juni 2020 studeerde ik af als bachelor in de logopedie aan de Hogeschool Vives in Brugge. In 2021 behaalde ik ook het diploma van audioloog.


Na mijn studies startte ik met veel enthousiasme bij het team van Logopedie Kortrijk. Hier sta ik in voor zowel kinderen met taal-, leer- en articulatiestoornissen, als volwassenen met neurogene spraak- en taalstoornissen. Het is de afwisseling tussen de verschillende doelgroepen die het voor mij boeiend maakt.


Ik ben gemotiveerd om me in de toekomst nog bij te scholen om zo op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en veranderingen binnen de verschillende logopedische domeinen.


Daarnaast ben ik ook aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten (VVL).


MIEKE LAMOTE


Licentiaat Logopedie


Na 4 jaar studeren aan de Universiteit Gent, mocht ik me in juli 2005 Licentiaat in de Logopedische en Audiologische wetenschappen noemen. Al van bij de start ben ik werkzaam als zelfstandig logopediste. Mijn eerste werkervaring deed ik op in een groepspraktijk in Oostende; daarna werkte ik nog in Lendelede en in Bavikhove.Ondertussen startte ik in 2007 startte ook mijn eigen praktijk op in hartje Kortrijk. In de praktijk sta ik in voor het intakegesprek en onderzoek. Daarnaast geef ik ook zelf therapie aan kinderen en volwassenen. De afwisseling tussen beide doelgroepen geeft me een grote voldoening.

 

Door de jaren heen specialiseerde ik me in OMFT (afwijkende mondgewoonten), neurogene stoornissen (o.a. bij de ziekte van Parkinson), mimetherapie (na facialis parese) en stemtherapie. Ook voor de behandeling van andere logopedische stoornissen kun je bij mij terecht.Ik vind het belangrijk om me regelmatig bij te scholen en met collega's te overleggen. Zo blijf ik op de hoogte van nieuwe inzichten en behandelmethodes.Verder ben ik actief lid van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten.

EMILIE DE MOOR


Bachelor Logopedie


Ik ben Emilie De Moor en aan het werk sinds 2021. 
Na het behalen van mijn diploma begon ik te werken in een buitengewoon onderwijs voor kinderen met autisme en gedragsstoornissen, deed ervaring op in een groepspraktijk en deed ik enkele interim-jobs in AZ Groeninge.

Vanuit mijn stage in het ziekenhuis raakte ik geboeid door neurogene communicatiestoornissen en slikstoornissen. Niettemin blijf ik werken met kinderen ook als zeer prettig en uitdagend ervaren.

Ik behandel dus zowel kinderen met taal-, leer- en articulatiestoornissen als volwassenen met slikproblemen en neurogene spraak-en taalstoornissen. 

 

Ik zou mezelf omschrijven als een enthousiaste en gedreven logopediste. Ik ben leergierig en sta altijd open voor nieuwe uitdagingen.

 

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste verwikkelingen, volg ik op regelmatige basis bijscholingen om zo een optimale begeleiding en ondersteuning te kunnen aanbieden.